четвртак, 26. мај 2022.

Градоначелник Радојичић с амбасадорком Шведске отворио „АВА шопинг парк”

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је заједно с амбасадорком Шведске Аником Бен Давид свечано отворио нови шопинг центар у Београду – „АВА парк”, који се налази недалеко од Робне куће „Икеа” у Бубањ потоку, чија је и инвестиција. Овај објекат простире се на више од двадесет девет хиљада квадратних метара и у њему је заступљено више од 35 домаћих и интернационалних брендова.

Радојичић је том приликом истакао да је ово један од веома битних пројеката за Београд.

– Грађани Београда, али и људи који су на пропутовању кроз Србију моћи ће да сврате у овај велики шопинг простор, да купују и пријатно проведу време у лепом окружењу. Додатно је важно и то што је обезбеђено 400 нових радних места. Захваљујући доприносима који се плаћају на плате запослених, већи ће бити и буџет Града, тако да нова радна места директно или индиректно утичу на нове инфраструктурне пројекте. На овај начин се затвара круг, а као резултат реализације оваквих пројеката Београђани добијају бољи квалитет живота – навео је Радојичић.

Градоначелник је истакао важност заједничког рада на различитим пројектима са шведским партнерима, фирмама, као и амбасадом ове државе.

– Шведски партнери имају импресиван систем вредности у пословању, од квалитета производа до организације посла и реализације пројеката. Када је 2017. године „Икеа” дошла у Београд, то је много значило за имиџ нашег главног града, а број од десет милиона посетилаца показује да је то био изванредан пословни пројекат – казао је Радојичић.

Он је нарочито похвалио концепт бриге о екологији, који „Икеа” од почетка свог пословања „диктира”.

– Све поруке које се тичу рециклаже и сепарације отпада, а на којима „Икеа” инсистира, служе као модел, као пример Београду. Одговоран приступ енергији и производњи је такође аспект о којем можемо да учимо од наших шведских партнера – нагласио је Радојичић.

Амбасадорка Аника Бен Давид је истакла да је компанија „Икеа” веома значајна за економски развој како Београда тако и Србије.

– „Икеа” је посвећена унапређењу квалитета живота свих људи. Амбасада Шведске има веома добру сарадњу и с овом компанијом и са Градом Београдом. Пројекте које реализујемо, а међу њима је и пројекат „Дрво за Београд” који је иницирао градоначелник Београда, веома су добри. Поменула бих још борбу за социјалну одговорност, борбу против дискриминације, као и учешће у циркуларној економији. Наравно, очекујем да ћемо овако добру сарадњу наставити и у будућности – рекла је Аника Бен Давид.

Градоначелник је на крају честитао свима који су учествовали у брзој реализацији овог пројекта.

– Још једном хвала и велике похвале свима који су узели учешће у још једном значајном пројекту за Београд. Такође, позвао бих све Београђане и госте главног града да посете нови шопинг центар – закључио је градоначелник Радојичић.