понедељак, 1. август 2022.

Градоначелник Шапић: Спасилац једногодишњег детета биће предложен за награду за херојско дело

Градоначелник Александар Шапић угостио је данас у Старом двору Марка Драгићевића, суграђанина који је пре три дана спасио живот једногодишњем дечаку и захвалио му у име Београђана на том херојском чину.

Шапић је истакао да је Марко урадио херојски чин – као Београђанин и Обреновчанин.

– Херојство које је Марко показао као Београђанин и Обреновчанин заслужује да буде предложено за Награду града Београда. Предложићу га за награду за херојско дело, јер је то минимум што можемо да урадимо као Град Београд – најавио је Шапић.

Он је истакао да је ово лепа страна Београда и Србије.

– Верујем да има пуно оваквих и сличних случаја широм Београда и Србије, а Марко нека буде иницијална каписла да се више пише о оваквим људима и њиховим делима. Предлажем да поред Црне хронике новинари уведу и Белу хронику, где би се писало и говорило о лепим, позитивним стварима попут овог Марковог херојског чина. Јер је Србија земља добрих и племенитих људи који хоће да помогну – истакао је први човек престонице.

Градоначелник је у име Града Марку Драгићевићу поклонио опрему за пецање.

– Сазнали смо да је Марко страствени пецарош, па смо му у знак пажње купили пецарошку опрему – закључио је градоначелник Шапић.

Марко је захвалио градоначелнику на позиву у Скупштину града и додао да је урадио нешто што је од себе и очекивао, а то је да у тој ситуцији помогне једногодишњем дечаку.

– Не видим себе као хероја, већ као оца два дечака чија је дужност била да одреагује на овакав начин и погмогне сваком коме је помоћ потребна. Очекујем да на овакав начин одреагује сваки грађанин Србије и света, те да помогне сваком коме је то потребно – навео је Драгићевић и додао да је једногодишњи дечак сада добро.

Наиме, мајка се са дечаком враћала од лекара када је приметила да се малишану слошило и да је изгубио свест. Зауставила је возило и покушавала да му помогне. Драгићевић је наишао својим возилом и брзом реакцијом, прибраношћу и храброшћу, вештачким дисањем спасао живот једногодишњем дечаку.