среда, 7. децембар 2022.

Никодијевић најавио „Београдску зиму” од 15. децембра до 15. јануара

Председник Скупштине града Никола Никодијевић најавио је да ће ове године манифестацијa „Београдска зима” бити организована на више локација у престоници од 15. децембра до 15. јануара.

Он је у Београдској хроници истакао да ће у оквиру „Београдске зиме” бити организован и дочек Нове године испред Народне скупштине.

Указао је и на то да ће акценат овогодишње манифестације бити у духу Београда, као и да ће сви догађаји бити бесплатни.

– Под окриљем Секретаријата за културу, први пут ће у организацији манифестације бити укључене све установе културе Града Београда. Очекујемо много више садржаја намењених најразличитијим категоријама становништва. Акценат је на дечјим представама и креативним радионицима у свих 17 београдских општина. Такође, у плану је и традиционално клизалиште за децу, као и „Трг бајки” у сарадњи са Дечјим културним центром и позориштима за најмлађе – казао је Никодијевић.

Прецизирао је да ће се ове године клизалиште и „Божићно сеоце” налазити код парка „Ушће” на Новом Београду због лакшег приступа корисника.

 – „Трг бајки” ће бити на Звездари, док ће се на Тргу републике организовати програм културног садржаја под радним називом „Љубав и мода”, у духу времена које је иза нас – навео је председник Скупштине Града Београда.

Такође је најавио и бесплатне концерте са класичном, џез и рок музиком на више локација у престоници.
 
– Са Фондацијом „Милан Младеновић” је договорен концерт посвећен ЕКВ-у испред Дома омладине. То је дух Београда који желимо да вратимо – навео је Никодијевић.

Када је реч о концерту 31. децембра за дочек Нове године испред Народне скупштине, Никодијевић је истакао да ће он бити намењен млађој популацији.

– Претходних година, новогодишњи концерти су били посвећени гостима престонице и старијој публици, а сада је став да се концертни репертоар прилагоди младима. „Београд на води” ће имати свој програм дочека Нове године, такође у сарадњи са установама културе Града Београда – најавио је Никодијевић.

Када је реч о функционисању јавног градског превоза, Никодијевић је потврдио да проблеми постоје задњих неколико деценија.

– Градоначелник је најавио реорганизацију система наплате и самог функционисања јавног превоза, о чему се интензивно разговара и траже решења. Потребно је обезбедити довољан број аутобуса на улицама престонице, омогућити њихову безбедност, као и сам комфор корисника. Већ је десетак дана на улицама Београда 100 нових аутобуса на гас, који су допринели бољем реду вожње ГСП-а. Идеја нам је да комуницирамо са грађанима и да заједно са њима дођемо до најбољих решења – навео је Никодијевић.

Он је истакао је да Град Београд преговора о набавци нових возила јавног превоза.

– С обзиром на увезену енергетску кризу, боримо се на све начине да одржимо јавни превоз на задовољавајућем нивоу, а да притом не повећавамо цене услуга – закључио је председник Скупштине Града Београда.