среда, 25. јануар 2023.

Традиционални новогодишњи концерт Земунског камерног оркестра

У организацији Клуба матичне културе Земуна, Туристичког друштва „Земун” и Клуба поштовалаца времена – МАХ, у великој сали Дома ваздухопловства, после две године паузе због пандемије вируса корона, Земунски камерни оркестар под диригентском палицом маестра Ђорђа Станковића одржао је традиционални, седамнаести по реду новогодишњи концерт, саопштено је из Градске општине Земун.

Гости оркестра у завршници концерта били су Хорски студио „Звон католикон” и Земунски тамбурашки оркестар.

Концертом је отворена нова манифестација од значаја за општину Земун – „Земунске променаде”, чији је оснивач и покровитељ Општина Земун.

У препуној сали Дома ваздухопловства, Земунски камерни оркестар извео је дела Вивалдија, Крајслера, Чајковског, Шостаковича, Војкана Симића, Дворжака, Брамса, а са Хорским студиом „Звон католикон” и Земунским тамбурашким оркестром више популарних нумера, међу којима и „Стражилово коло” из 1927. године, компоновано за пренос посмртних остатака Бранка Радичевића из Беча у његове родне Сремске Карловце.

Једном од најзначајнијих културних догађаја у Земуну присуствовали су члан Већа Градске општине Земун Милан Петровић и председник Скупштине ГО Земун Марко Јанковић, којима су, као и оснивачу Земунског камерног оркестра Ружици Велимировић, диригенту Ђорђу Станковићу и уметничком руководиоцу Земунског тамбурашког оркестра Рељи Турудићу уручене пригодне захвалнице, наводи се у саопштењу.