понедељак, 13. фебруар 2023.

Потписани уговори за суфинансирање градских гранских спортских савеза

Градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић потписаo је данас уговоре са представницима 59 градских гранских спортских савеза за суфинансирање годишњих програма савеза у циљу развоја млађих категорија спортиста и унапређења квалитета стручног рада са њима. 

Уговор је потписан и са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда, такође ради унапређења квалитета стручног рада са особама са инвалидитетом у 2023. години.

Пенић је том приликом, обраћајући се присутнима, истакао да је Секретаријат за спорт и омладину за ову намену издвојио у 2023. години око 220 милиона динара, што је за десет процената више него у прошлој. 

– Овом приликом желим да вам обећам да ћемо се заиста трудити да и у наредним годинама увећавамо износе средстава за ове намене у циљу неометаног функционисања рада савеза и развоја београдског спорта. Грански савези добили су средства из буџета Града која могу да се користе за организацију и учешће на такмичењима, обезбеђивање термина за тренинг чланица савеза, набавку спортскe опремe, рад спортских школа, припреме спортиста, стручно усавршавање, стручне скупове и међународну сарадњу, помоћ клубовима, тестирање спортиста, школска такмичења, као и за ангажовање спортских стручњака – рекао је Пенић.

Он је пожелео представницима градских спортских савеза постизање успеха, нарочито за остваривање норми за Олимпијске игре 2024. године у Паризу и нагласио да ће увек имати подршку Града Београда и Секретаријата за спорт и омладину.