Др Синиша Мали

Градоначелник Београда

Синиша Мали рођен је 25. августа 1972. године у Београду, где је завршио основну школу и дипломираo на Економском факултету Универзитета у Београду. Као Ron Brown стипендиста, магистрирао је 1999. године на Washington Universitу у St. Louis-у, САД, смер финансије (Master of Business Administration диплома). Магистрирао је и на Економском факултету у Београду. У 2013. години одбранио је  докторску дисертацију на тему: „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – Теоријске концепције и остварени резултати у Србији”, на Факултету организационих наука Универзитета у Београду.

У 2001. години постављен је за помоћника министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију Владе Републике Србије. Крајем 2001. прелази у Агенцију за приватизацију, на дужност директора Центра за тендерску приватизацију. На тој функцији остаје до краја 2003. године. Почетком 2004. основао је своју компанију, која се бави саветовањем у области куповине и продаје предузећа (mergers&acquisitions), финансијског реструктурирања, консолидације пословања и саветовања компанија ради побољшања њихових финансијских перформанси.

Пре преузимања положаја помоћника министра за приватизацију, радио је у Credit Suisse First Boston у Њујорку у Мergers & Аcquisitions group. Пре тога провео је четири године као руководилац у једној од четири највеће консултантске фирме на свету, Deloitte & Touche, од чега две године у Прагу и две године у Београду, где је радио на пословима приватизације, куповине и продаје предузећа, реструктурирања и консолидације, пословне анализе, итд.

До избора за градоначелника обављао је функцију председника Привременог органа града Београда и саветника првог потпредседника Владе Републике Србије за економска питања.

Носилац је звања Chartered Financial Analyst (CFA) и члан CFA Института, Serbian Business Angels Network-a, Fulbright Alumni Association of Serbia и British-Serbian Business Club-а. Такође, носилац је лиценце портфолио менаџера, коју издаје Комисија за хартије од вредности Републике Србије.

Ожењен је и отац троје деце.