ЈКП „Паркинг сервис”

Кнеза Вишеслава 27
www.parking-servis.co.rs

Директор: Андрија Чупковић

Кориснички сервис: тел. 3035-400,
e-mail: info@parking-servis.co.rs,

Пословнице:
• Таковска 31
• Краљице Марије 7
• Милешевска 51
(рад са странкама радним даном од 7.00 до 21.00, суботом од 7.00 до 14.00 часова)

Једно од најуспешнијих градских предузећа, основала је 1972. године Скупштина града Београда, као Дирекцију за јавне гараже и паркиралишта, како би се успешно решавали растући проблеми са паркирањем све већег броја возила на градским улицама.
Основна делатност ЈКП „Паркинг сервис“ је управљање, коришћење и одржавање јавних паркиралишта и гаража, као и контрола и наплата паркирања у зонираним деловима Београда.
Предузеће пружа и услуге преноса непрописно паркираних, хаварисаних, као и возила која су учествовала у саобраћајним несрећама, специјалним возилима „паук”. Услуге преноса возила се врше искључиво по налогу саобраћајне полиције или комуналне инспекције. 
Такође, средствима механизације помаже у ванредним околностима као што су велика саобраћајна закрчења, елементарне непогоде, интервенције ватрогасаца, хитне помоћи и комуналних служби. Поред тога, учествује у организацији саобраћаја приликом одржавања манифестација и других специјалних прилика. На Међународном терминалу у Блоку 43 корисницима је на располагању и паркинг за камионе, услуга складиштења робе и царински преглед.