понедељак, 15. август 2016.

Град Београд

Отуђење непокретности у јавној својини Града Београда у поступку јавног надметања

На основу Решења градоначелника број 463-2435/16-Г од 4. априла 2016. и број 020-2672/16-Г од 7. априла 2016. године, Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности – пословног објекта у улици Зелени венац 18

ГРАД БЕОГРАД
Драгослава Јовановића број 2

оглашава

ОТУЂЕЊЕ НЕПОКРЕТНОСТИ У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ ГРАДА БЕОГРАДА
У ПОСТУПКУ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА

I. ПРЕДМЕТ ОТУЂЕЊА

– Пословна зграда – простор финансијских услуга у улици Зелени венац број 18 у Београду, спратности Пр+5 (уписан у Листу непокретности бр. 658 КО Стари град под бројевима посебног дела објекта – пословни простори р.бр.14 закључно са р.бр. 19) и спратности Су+Пр+13 (уписане у Лист непокретности бр. 658 КО Стари град под бројевима посебног дела објекта – пословни простори р.бр. 20 закључно са р.бр. 34), укупне корисне површине 7642м2

– почетна цена: 3.161.850,12 EUR;

– износ депозита: 316.185,01 EUR у динарској противвредности, по средњем курсу НБС на дан уплате депозита.

Разгледање непокретности је сваког радног дана од 10 до 14 часова, до истека рока за пријаву за учешће на јавном надметању, а по претходној најави.

Наведена непокретност отуђује се у виђеном стању без права купца на накнадну рекламацију.

II. УСЛОВИ ПРИЈАВЉИВАЊА

Право учешћа у поступку јавног надметања имају сва физичка и правна лица, у складу са законом, која до 31. августа 2016. године доставе потпуне пријаве. Пријава мора бити читко попуњена.

За правна лица
Потпуна пријава правног лица мора да садржи назив, седиште, број телефона и потпис овлашћеног лица у правном лицу.
Уз пријаву правна лица достављају:
– извод из регистра привредних субјеката (не старији од датума објављивања огласа);
– потврда о пореском идентификационом броју.

За физичка лица
Потпуна пријава физичког лица мора да садржи име и презиме, адресу, број личне карте, матични број и број телефона и мора бити потписана.
Физичко лице уз пријаву доставља фотокопију личне карте.
Ако је то лице приватни предузетник, уз пријаву доставља:
– извод из регистра надлежног органа (не старији од датума објављивања огласа);
– потврду о пореском идентификационом броју.

У случају да подносиоца пријаве заступа пуномоћник, доставља се пуномоћје за заступање које мора бити специјално и оверено од јавног бележника.
Сви подносиоци пријава морају доставити оригинал доказа о уплати депозита чији износ је наведен уз непокретност.

Уплата депозита од лица које није подносилац пријаве неће бити прихваћена, те ће се пријава уз тако уплаћен депозит сматрати непотпуном.

Све потребне информације поводом овог огласа (текст огласа, образац пријаве,  упутство о начину уплате депозита), као и увид у документацију у вези са наведеном непокретношћу, могу се добити у Секретаријату за имовинско-правне послове Градске управе Града Београда, 27. марта 43-45, I спрат, канцеларија 156, телефон  011/2753-763, од 9 до 15 часова.

Последњи дан за подношење пријава је 31. август 2016. године.
Право учешћа у јавном надметању имају само она лица која поднесу благовремену и потпуну пријаву.
Пријаве за учешће у јавном надметању потребно је поднети на писарници Градске управе Града Београда, 27. марта 43-45 или послати поштом.
Пријава за учешће у јавном надметању доставља се у затвореној коверти са видљивом назнаком на који се оглас односи и ко је подносилац.
Јавно надметање ће се одржати 2. септембра 2016. године у 10 часова у Малој сали у приземљу пословне зграде Градске управе Града Београда, Трг Николе Пашића 6. 

III. ПОСТУПАК ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА И ИЗБОР НАЈПОВОЉНИЈЕГ ПОНУЂАЧА

Поступак јавног надметања спроводи Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности – пословног објекта у Улици зелени венац бр.18 на коме је носилац права јавне својине Град Београд, образована Решењем градоначелника број 020-2672/16-Г од 7. априла 2016. године.
Уколико подносилац благовремене и потпуне пријаве не приступи јавном надметању, сматраће се да је одустао од пријаве.
Поступак јавног надметања спровешће се и у случају да пристигне најмање једна благовремена и потпуна пријава, на основу које се подносилац региструје и проглашава купцем, ако почетну цену по којој се непокретност отуђује прихвати као купопродајну цену непокретности, с тим да уколико не прихвати купопродајну цену, губи право на враћање депозита.

Критеријум за избор најповољнијег понуђача је висина понуђене купопродајне цене.
Учесник који понуди највиши износ купопродајне цене потписује изјаву о висини понуђене цене.
Учесник који понуди највиши износ купопродајне цене, а одустане од дате понуде, губи право на враћање депозита.
Уговор са најповољнијим понуђачем биће закључен у року од 8 (осам) дана  од дана доношења одлуке да се непокретност отуђи најповољнијем понуђачу, а купопродајна цена мора бити плаћена у року од 30 (тридесет) дана¬ од дана закључења уговора са најповољнијим понуђачем.
Исплата купопродајне цене врши се у динарској противвредности по средњем званичном курсу Народне банке Србије на дан уплате.
Уколико најповољнији понуђач не закључи уговор или не плати купопродајну цену у наведеним роковима, губи право на повраћај депозита.
Учесници јавног надметања који нису изабрани за најповољнијег понуђача имају право на повраћај депозита у року од 10 (десет) радних дана од одржавања јавног надметања.

Најповољнији понуђач има право на повраћај депозита у року од 10 (десет) радних дана од дана уплате купопродајне цене.

Измена огласа о отуђењу непокретности у јавној својини Града Београда у поступку јавног надметања