петак, 24. март 2017.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење ЈКП „Паркинг сервис”

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Сeкретаријат за заштиту животне средине
Београд, 27. марта 43-45
објављује
ОБАВЕШТЕЊЕ

На захтев носиоца пројекта Градa Београдa, Драгослава Јовановића 2, за потребе ЈКП „Паркинг сервис” из Београда, Краљице Марије 7, спроведен је поступак одлучивања о потреби процене утицаја на животну средину пројекта изградње јавне подземне гараже у регулацији Улице кнеза Милоша са реконструкцијом саобраћајнице и припадајуће инфраструктуре, у делу од Немањине до Вишеградске улице, на катастарској парцели број 787/1 КО Савски венац, у Београду.

У спроведеном поступку донето је решење којим је утврђено да је потребна процена утицаја и одређен обим и садржај студије о процени утицаја на животну средину пројекта изградње јавне подземне гараже у регулацији Улице кнеза Милоша са реконструкцијом саобраћајнице и припадајуће инфраструктуре, у делу од Немањине до Вишеградске улице, на катастарској парцели број 787/1 КО Савски венац, у Београду.

Донетим решењем утврђена је обавеза носиоца пројекта да, у року од годину дана од дана коначности овог решења, поднесе надлежном органу захтев за давање сагласности на студију о процени утицаја на животну средину.

Представници заинтересоване јавности могу извршити увид и изјавити жалбу на донето решење у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству пољопривреде и заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.

Обавештење се објављује на основу чл. 10, 14 и 29. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, број 135/04 и 36/09).