петак, 7. април 2017.

Канцеларија за младе

Јавни конкурс зa удружења на територији града Београда за учешће у пројекту „Инкубатор Гнездо” у 2017. години

ГРАД БЕОГРАД 
Канцеларија за младе

објављује

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗA УДРУЖЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ИНКУБАТОР ГНЕЗДО” У 2017. ГОДИНИ


Канцеларија за младе позива заинтересована удружења са територије Града Београда за учешће у пројекту „Инкубатор Гнездо” који подразумева уступање удружењима на коришћење без накнаде просторија Канцеларије за младе у објекту „Палата Београд”, на адреси Масарикова број 5, спрат 6.

У складу са својим циљем постојања Канцеларија за младе је донела одлуку да спроведе пројекат „Инкубатор Гнездо” који има за циљ да помогне рад одређеном броју удружења у 2017. години тако што ће удружењима, која буду изабрана на планираном конкурсу, омогућити коришћење без накнаде просторија за рад на 6. спрату зграде „Палата Београд” у улици Масарикова број 5, wi-fi конекцију и штампач. Планирано је да изабрана удружења имају право да користе овај простор до краја календарске 2017. године. Простор се може користити само за рад у оквиру циљева за које је удружење регистровано у Агенцији за привредне регистре.
Обилазак просторија биће накнадно заказан. 
На конкурсу може да учествује удружење:
• које је регистровано у складу са Законом о удружењима („Службени гласник РС”, бр. 51/09, 99/11-дра закони), на територији Града Београда;
• које није у поступку ликвидације, стечајном поступку или под привременом забраном обављања делатности; 
• које у последње две године правноснажном одлуком није кажњено за прекршај или привредни преступ везан за његову делатност; 
• које нема блокаду рачуна, пореске дугове или дугове према организацијама социјалног осигурања.

Напомена: удружења основана у складу са Законом о спорту („Службени гласник РС”, бр. 10/2016) и Законом о задужбинама и фондацијама („Службени гласник РС”, 88/2010 i 99/2011-др. закон) немају право учешћа.

Пријава на јавни конкурс доставља се на попуњеном и овереном Обрасцу пријаве уз који се подноси следећа документација:
- потписана и оверена изјава о испуњавању услова за учешће,
- попуњен Образац критеријума и документи који доказују испуњеност критеријума.

Образац пријаве, Образац критеријума, као и Изјава о испуњавању услова за учешће могу се преузети и у Канцеларији за младе, улица Тиршова 1, IV спрат, соба 412 или са званичне интернет странице Канцеларије за младе.

Рок за подношење пријава је 10 дана од дана објављивања (као последњи дан рока узима се 18. април 2017.године), односно до попуњавања слободних капацитета, а евалуација пријављењих кандидата биће обављена на основу следећих  критеријума:

Редни број Критеријуми Број поена
1. Број реализованих пројеката у претходне три календарске године (2014, 2015 и 2016. година) 0-30
2. Циљеви који су постигнути реализованим пројектима у претходне три календарске године (2014, 2015 и 2016. година) 0-15
3. Претходне активности и искуство удружења (најмање 3 писма препоруке) 10
4. Квалитет досадашње сарадње удружења са Канцеларијом (испуњавање уговорних обавеза за финансирани пројекат) -1-10
5. Број планираних пројеката за реализацију у текућој 2017. години 0-10
6. Циљеви који се постижу планираним пројектима у 2017.  години 0-25

Сваки критеријум одређен је бројем поена, у распону од минималног до максималног броја који зависи од оцене ближих мерила/елемената, тако да максималан збир поена износи 100.

Само ће тврдње за које су достављени релевантни докази о испуњавању горе наведених критеријума бити бодоване.

Наглашавамо да удружења која се баве политичким деловањем неће бити узета у разматрање.

Удружење које је вредновано са мање од 50 поена неће бити предмет избора.

Пријава се доставља у три одштампана примерка на писарницу Града Београда  Канцеларија за младе, (улица Тиршова 1). Пријаву доставити на адресу: Град Београд - Канцеларија за младе, улица Тиршова 1, са назнаком: „Пријава на јавни конкурс за учешће у пројекту „Инкубатор Гнездо” НЕ ОТВАРАТИ”.

Комисија ће у року од 60 дана од дана закључења конкурса утврдити предлог Листе рангирања пријављених удружења. Предлог листе одабраних удружења се објављује на званичној интернет страници Града Београда, као и на сајту Канцеларије за младе.

Учесници конкурса имају право приговора на Предлог листе одабраних удружења, у року од 5 дана од дана њеног објављивања.

Одлуку о приговору доноси комисија у року од 15 дана од дана пријема приговора.

На Одлуку о избору удружења, прибавља се сагласност градоначелника Града Београда и одлука се објављује на званичној интернет страници Града Београда, као и на сајту Канцеларије за младе најкасније у року од 10 дана од дана добијања сагласности градоначелника.

Особa за контакт за све додатне информације:

Дубравка Петровић, контакт телефон: 360-5877

Јулијана Ивковић, контакт телефон: 360-5849