субота, 15. септембар 2018.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење „„BREM GROUP” д.о.о.

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Сeкретаријат за заштиту животне средине
Београд, 27. марта 43-45

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

На захтев носиоца пројекта предузећа „BREM GROUP” д.о.о. из Београда, Улица Ослобођења 39б, спроведен је поступак одлучивања о потреби процене утицаја на животну средину постројења за складиштeње неопасног и опасног отпада, на катастарској парцели број 5462 КО Добановци, у улици 15. октобра 32, на подручју градске општине Сурчин у Београду.
У спроведеном поступку донето је решење да за предметни пројекат није потребна израда студије о процени утицаја на животну средину. Наведено решење заснива се на анализи захтева носиоца пројекта и расположивих података о предметној локацији, карактеристикама и могућим утицајима наведеног пројекта на животну средину, узимајући у обзир критеријуме прописане Уредбом о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 114/08).
Донетим решењем утврђена је обавеза носиоца пројекта предузећa „BREM GROUP” д.о.о.  да, у случају значајних промена у обављању делатности управљања отпадом, а које се односе на врсту отпада, технологију и начин поступања са отпадом, или пренамену и реконструкцију постројења, поднесе захтев надлежном органу за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину. Такође, носиоцу пројекта je наложено да, у случају да дневни капацитет складиштења опасног и/или неопасног отпада прелази вредности наведене у критеријумима утврђеним под редним бројем 14. „Остали пројекти“ – тачка (2) Листе II Уредбе о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, број 114/2008), поднесе захтев надлежном органу за одређивање обима и садржаја студије о процени утицаја на животну средину.
Представници заинтересоване јавности могу извршити увид и изјавити жалбу на донето решење у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.
Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 135/04 и 36/09).