среда, 13. фебруар 2019.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење о пријему захтева за издавање дозволе за управљање неопасним отпадом

На основу члана 63. став 3. и члана 69. Закона о управљању отпадом („Службени гласник Републике Србије“, број 36/09, 88/10, 14/16 и 95/18-др. закон)

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за заштиту животне средине
Масарикова 5/XI

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ
О ПРИЈЕМУ ЗАХТЕВА ЗА ИЗДАВАЊE  ДОЗВОЛЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ НЕОПАСНИМ ОТПАДОМ

Оператер „YUNIRISK” д.o.o. Београд, Симина 18, (матични број 08627240), поднео је Секретаријату за заштиту животне средине захтев за издавање дозволе за складиштење неопасног отпада – отпадног метала, папира и картона, дрвета, текстила, пластике и гуме, у постројењу на локацији некадашње Индустрије кугличних лежајева,  на делу катастарске парцеле број 2907/1 КО Барајево, у улици Богољуба Петковића бб, на подручју градске општине Барајево.
Уз поднети захтев приложена је документација утврђена одредбама члана 62. Закона о управљању отпадом, укључујући: радни план и план за затварање постројења, изјаве о методама третмана и одлагања отпада и остатака из постројења, сагласност надлежног органа на план заштите од пожара и програм основне обуке запослених из области заштите од пожара, решење надлежног органа донето у поступку процене утицаја на животну средину, полису осигурања и др.
Увид у садржину поднетог захтева и приложену документацију може се извршити радним данима од 11 до 14 часова у Секретаријату за заштиту животне средине, улица Масарикова 5, XI спрат, канцеларија 1109-3.
Рок за јавни увид и достављање мишљења и предлога је 25. фебруар 2019. године.