субота, 13. јул 2019.

Секретаријат за заштиту животне средине

Обавештење „ОМВ Србија” д.о.о.

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДA БЕОГРАДA
Секретаријат за заштиту животне средине
Београд, 27. марта 43-45

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

Секретаријат за заштиту животне средине, на захтев носиоца пројекта предузећа „ОМВ Србија“ д.о.о. из Београда, Омладинских бригада 90а, спровео је поступак одлучивања о потреби проценe утицаја на животну средину пројекта реконструкције и доградње станице за снабдевање моторних возила горивом „ССГ ОМВ 2206 Јурија Гагарина“, на катастарској парцели број 5089/8 КО Нови Београд, на подручју градске општине Нови Београд. 
У спроведеном поступку донето је решење да за предметни пројекат није потребна израда студије о процени утицаја на животну средину, узимајући у обзир расположиву документацију и податке о локацији, намени и карактеристикама пројекта, при чему је оцењено да се, уз примену важећих техничких нормативa и стандарда прописаних за ову врсту објеката, као и мера заштите животне средине које су утврђене донетим решењем – не очекују значајни негативни утицаји пројекта на чиниоце животне средине.
Донетим решењем утврђена је обавеза носиоца пројекта да, у случају реконструкције, проширења капацитета, престанка рада или уклањања предметног објекта, поднесе захтев надлежном органу за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину.
Представници заинтересоване јавности могу извршити увид и изјавити жалбу на донето решење у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.
Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, број 135/04 и 36/09).