четвртак, 9. новембар 2006.

Субвенције за приватне аутобуске превознике

Приватни аутобуски превозници који послују у оквиру Интегрисаног тарифног система добиће из градског буџета  40.297.600 динара на име субвенција за октобар и новембар, најавио је градоначелник Београда Ненад Богдановић на данашњој конференцији за новинаре. 

– Ово је само део средстава која приватни превозници добијају на име свог учешћа у јавном превозу. Подсећам да јавни превоз у Београду обављају ГСП „Београд”, „Ласта” и приватници. Ове године ће из градске касе  укупно бити издвојено око пет милијарди динара да би се покрила разлика између економске цене и цене коју тренутно плаћају грађани – рекао је Богдановић.

На име првог дела аконтације за новембар  приватним превозницима биће исплаћено 30.000.000 динара. Сразмерно свом учешћу у превозу путника, овај износ биће исплаћен предузећима „Ласта”, „Приватни аутопревозници д.о.о.”, „Лув Браћа Шарац”, „Беобус”, „Тамнава транс”, „Ру ко” и „Ћурдић”. 
На име аконтације за превоз путника на привременим линијама у  новембру приватним превозницима биће исплаћено 5.000.000 динара. Овај износ, сразмерно свом учешћу у превозу путника, добиће предузећа  „Ласта”, „Ћурдић”, „Луи травел”, „Аутокодекс” и „Престо”.

На име коначног обрачуна за октобар и аконтације за новембар приватним превозницима који у Београду обављају ноћни превоз укупно ће бити уплаћено 5.297.600 динара. Овај износ, сразмерно свом учешћу у ноћном превозу путника, добиће предузећа „Ћурдић”, „Луи травел”, „Аутокодекс” и „Престо”.