понедељак, 26. новембар 2007.

Сутра конкурс за продају нових хиљаду градских станова

Конкурс за продају 1.000 станова, изграђених према Одлуци о условима продаје 2.000 социјално непрофитних станова, биће расписан у уторак, 27. новембра. Право да учествују на конкурсу имају запослени у образовању и научноистраживачкој делатности, здравству и социјалној заштити, правосуђу, Полицијској управи за град Београд, градској и општинским управама, јавним предузећима из комунално-стамбене области и другим јавним предузећима, установама, јавним и другим службама и органима чији је оснивач град и градска општина. За куповину станова могу да конкуришу и млади брачни парови, ратни војни инвалиди из оружаних акција после 17. августа 1990. године, родитељи, усвојиоци или старатељи лица са психофизичком ометеношћу, инвалидна лица са тешким телесним оштећењем, самостални уметници и заслужни спортисти и спортисти међународног разреда.

Сви који учествују на конкурсу морају да имају пребивалиште на територији Београда најмање годину дана пре расписивања конкурса. Поред тога, треба да су без стана, затим у радном односу на неодређено време и да су кредитно способни, то јест да им половина месечних примања покрива месечне рате кредита.

Станови се граде у Војвођанској улици (блокови 61 и 63) и у насељу Др Иван Рибар. Станови ће се продавати по производним ценама, а рок отплате је 20 година, уз учешће од 20 одсто и годишњом каматом од 0,5 процената. Самац ће моћи да конкурише за гарсоњеру или једнособан стан, двочлана породица за једноипособан или двособан стан, трочлано домаћинство за двоипособан или трособан стан, а породица са четири и више чланова за троипособан или већи стан. Лице које оствари право на куповину стана моћи ће да купи и мањи стан од структуре на коју има право.

Образац за пријаву на конкурс може да се добије на шалтерима Градске управе у улици 27. марта 43-45 и на Тргу Николе Пашића 6. Пријаве са целокупном потребном документацијом примаће се до 26. децембра у улици 27. марта 43-45 радним данима од 9 до 16 часова.

Уз пријаву обавезни су следећи документи: фотокопија прве четири стране личне карте, изводи из матичне књиге рођених и венчаних, уверење о пребивалишту, уверење о држављанству, потврда о радном односу и радном стажу, доказ о стручној спреми, потврда о просечној месечној заради и доказ о стамбеном статусу. Од осталих докумената, у зависности од категорије особа које конкуришу за куповину станова, потребно је доставити и доказ о статусу родитеља који сам врши родитељско право, доказ о здравственом стању, инвалидности и телесном оштећењу.

Додатне информације могу се добити на бројеве телефона: 3309-236, 3309-696 и 3309-697, на и-мејл konkurs2000@beogradsg.org.yu или у просторијама Градске управе у 27. марта 43-45.