среда, 18. јун 2008.

СЦ „Ташмајдан” добио нову опрему за пливање

Спортски центар „Ташмајдан” добио је данас нову опрему за пливање, која ће бити коришћена за организацију пливачких митинга, Европског првенства у пливању и Универзијаду 2009. године. Стартне блокове, сатове, калемове и осталу опрему, вредну око 5,3 милиона динара, овом спортском центру уручио је Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда. 

–  Спортски центар „Ташмајдан” сада испуњава све стандарде за организацију великих пливачких такмичења. Опрема је у власништву града и моћи ће да је користе сви београдски пливачки клубови. Из градског буџета већ су издвојена средства за реконструкцију крова над пливалиштем, а следеће године је уплану и реконструкција стадиона за мале спортове – рекао је Зоран Алимпић.

Прво велико такмичење на којем ће бити коришћена нова опрема је „Трофеј Београда”  у пливању, који ће се одржати у суботу. На овом такмичењу наступиће 11 репрезентација, чији ће представници покушати да остваре олимпијску норму. Очекује се и наступ нашег шампиона Милорада Чавића.

Драгослав Божовић, директор СЦ „Ташмајдан” истакао је да овај спортски центар следеће године очекују велики инвестициони радови.

– Целокупан појас око стадиона „Ташмајдан” биће велико градилиште. Стадион ће бити потпуно модернизован и прилагођен свим малим спортовима, а у непосредној близини биће изграђена и два хотела. У плану је и изградња мало трга јер га општина Палилула сада нема. Поред тога, изградиће се и гаража са око 350 паркинг места – рекао је Божовић.