среда, 6. август 2008.

Изградња новог железничког моста у улици Јурија Гагарина

У улици Јурија Гагарина у Новом Београду у току су радови на изградњи новог железничког моста и три нове саобраћајне траке, због којих ће деоница испод подвожњака, од петка, 8. августа, бити затворена за сабраћај. Ова измена у саобраћају трајаће у наредна два месеца.

Радове у улици Јурија Гагарина са 710 милиона динара финансира Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Извођач радова, компанија „Енергопројект нискоградња”, посао треба да заврши у року од 530 дана.

Реализацијом овог пројекта улица Јурија Гагарина, од раскрснице са Трећим булеваром до иза бензинске пумпе, постаће знатно проходнија и обезбедиће бољу саобраћајну везу са старим делом града. 

После изградње новог моста дужине 190 метара, постојећи надвожњак биће уклоњен, а железнички саобраћај према Шиду и Суботици добиће већу пропусну моћ. Улица Јурија Гагарина биће затим проширена за још три саобраћајне траке, са обостраним тротоарима, зеленим површинама и jавном расветом.

У претходних месец дана измештена су два цевовода која су се налазила на траси радова, а током августа и септембра извођач ће градити укупно пет стубовa новог железничког моста. Стубови ће се градити уз постојећи насип, тако да ће железнички саобраћај функционисати без прекида.