среда, 10. септембар 2008.

Предстоји реконструкција „Пионирског града”

Град Београд ће у наредном периоду уложити знатна средства у реконструкцију „Пионирског града”, како би овај спортски центар поново постао омиљено место београдских малишанa,  најавио је Горан Крецловић, члан Градског већа, на данашњeм састанку са Бојаном Милићем, председником општине Раковица. На овом пројекту заједнички ће радити Секретаријат за спорт и омладину и општина Раковица, а очекује се да до краја октобра буду утврђене све чињенице  у вези са имовинско-правним односима у овој установи.

– У првој фази ћемо направити пресек стања у вези са закупцима простора у „Пионирском граду” и избеглицама које тренутно живе у бунгаловима. Наш циљ је да на најбољи начин заштитимо интересе Града Београда и „Пионирског града” и зато морамо утврдити колико људи тамо живи и какав је њихов статус. У другој фази ћемо приступити реконструкцији објеката и изградњи модерне спортске хале. После обнове „Пионирски град” биће центар школског спорта у Београду и место где ће деца радо проводити летњи и зимски распуст – рекао је Горан Крецловић.

„Пионирски град” основан је средином шездесетих година прошлог века и простире се на око четрдесетак хектара. Поред спортских терена поседује и двадестак бунгалова, од којих је 12 усељиво.

– Неке дотрајале бунгалове ћемо срушити, а остале реновирати како бисмо обезбедили адекватан смештај за децу и јуниорске спортске екипе, које овде могу организовати своје припреме. Поставићемо и видео-надзор, а улазак аутомобилима биће забрањен. Водићемо рачуна и о очувању природе, јер на овој локацији има неколико десетина хектара шума – рекао је Крецловић.