среда, 17. септембар 2008.

У току завршни радови на скејт парку на Ушћу

Тренутно су у току завршни радови на постављању справа на скејт парку на Ушћу, чије се отварање планира за суботу, 27. септембар. Општина Нови Београд је, уз помоћ града, у пројекат скејт парка уложила 27 милиона динара са циљем да обезбеди младим људима боље услове за спорт и рекреацију.

Постављање рампи иде у складу са планираном динамиком, а ангажовани су и немачки стручњаци. Гости из Немачке приликом самог постављања водиће рачуна о распореду рампи, како би се новобеоградски скејт парк у будућности могао користити и за одржавање европских такмичења у овом спорту. Цео терен је пресвучен специјалним материјалом који омогућава оптималне услове за вожњу скејта. Очекује се да завршни радови буду готови почетком следеће недеље.

Приликом отварања парка биће одржано и интернационално такмичење у вожњи скејта на коме ће наступити учесници из Европе, као и већи број учесника из земаља региона. Поред такмичења у скејту, на отварању ће бити приказане и промотивне вожње ролера и бицикала, пошто се овај парк може користити и за те спортове.