уторак, 18. новембар 2008.

Изградња новог железничког моста у улици Јурија Гагарина

У улици Јурија Гагарина у Новом Београду у току је изградња новог железничког моста због чега је ова деоница већ два месеца затворена за саобраћај. Тренутно се ради на изградњи пет носећих стубова новог моста, а први од њих треба да буде завршен до краја децембра.

– Очекујемо да први стуб, који је уједно и централни и налази се у непосредној близини сада затворене улице, буде завршен до краја године. После тога ће стручњаци Секретаријата за саобраћај проценити да ли је безбедно да тај део улице Јурија Гагарина буде отворен за саобраћај – рекао је Ненад Бајић, представник за медије Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Радове у улици Јурија Гагарина са 710 милиона динара финансира Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Посао је започет у августу ове године и треба да се заврши у року од 530 дана, а извођач радова је компанија „Енергопројект нискоградња”.

Реализацијом овог пројекта улица Јурија Гагарина, од раскрснице са Трећим булеваром до иза бензинске пумпе, постаће знатно проходнија и обезбедиће бољу саобраћајну везу са старим делом града.

После изградње новог моста дужине 190 метара, постојећи надвожњак биће уклоњен, а железнички саобраћај према Шиду и Суботици добиће већу пропусну моћ. Улица Јурија Гагарина биће затим проширена за још три саобраћајне траке, са обостраним тротоарима, зеленим површинама и jавном расветом.