среда, 28. јануар 2009.

Тениски терени СЦ „Милан Гале Мушкатировић” уређују се за АТП турнир „Serbian Open”

Снежана Марковић, министарка спорта, и Игор Микља, градски секретар за спорт и омладину, обишли су данас отворене тениске терене Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић” (Тадеуша Кошћушка 63), који се уређују за одржавање АТП турнира „Serbian Open” од 2. до 11. маја. Терене су са њима обишли и представници Министарства за инфраструктуру, општине Стари град и чланови породице Ђоковић.

Република је за уређење осам тениских терена и помоћног објекта издвојила 40 милиона динара, а они ће бити искоришћени и за Универзијаду, најавила је Снежана Марковић.

– Реконструкција терена за можда највећи спортски догађај у последње време у Србији представља одличан спој приватног сектора, локалне и републичке управе, а корист ће имати сви који у њему учествују. Наравно, корист ће имати и грађани, како присуствујући овако значајном догађају тако и касније користећи терене – рекао је Микља.

На турниру „Serbian Open”, који ће бити у рангу са турнирима у Марсељу и Умагу,  наступиће тенисери из Србије, Хрватске, Шпаније, Француске и Аустрије, а наградни фонд ће бити 450.000 евра. Град ће за потребе турнира закупити монтажне трибине за десетак хиљада посетилаца, а Дирекција за грађевинско земљиште ће уредити прилазе и паркинг овог спортског центра.