среда, 4. фебруар 2009.

Успостављање комуналног реда у зони тржног центра у Блоку 70

Секретаријат за инспекцијске послове отпочео је данас акцију успостављања комуналног и саобраћајног реда у зони Кинеског тржног центра у Блоку 70. Акција је организована у сарадњи са тржишном инспекцијом, комуналном инспекцијом општине Нови Београд, Управом саобраћајне полиције и јавним комуналним предузећима „Паркинг сервис”, „Градска чистоћа”, „Зеленило – Београд” и „Београд-пут”.

Инспекцијским надзором обухваћене су све површине у овој зони. Тржишна инспекција издала је налог свима који су продавали робу у простору тржног центра да је врате у локале, док је комунална инспекција заједно са полицијом контролисала заузеће и стање свих јавних површина. Екипе „Зеленила” однеле су током дана 12 тона упресованог смећа, а „Градске чистоће” две тоне осталог смећа из ове зоне.

Саобраћајна инспекција, уз асистенцију полиције, контролише све превознике у друмском саобраћају, теретна и такси возила. Из саобраћаја се искључују возила којима се обавља превоз робе и путника супротно одредбама Закона о превозу у друмском саобраћају. Контролише се и обележеност саобраћајница вертикалном и хоризонталном сигнализацијом, те се замењују дотрајали стубићи и постављају нови. Такође, постављају се и нови саобраћајни знаци, којима се регулише режим паркирања у овој зони.

Посебна пажња усмерена је на потребе локалног становништва, коме ће успостављање комуналног реда омогућити већу безбедност, као и слободна места за паркирање у насељу. Акција се наставља до потпуног успостављања комуналног и саобраћајног реда у зони Кинеског тржног центра.