понедељак, 23. фебруар 2009.

Обавештење о пријему захтева за одлучивање о потреби процене утицаја пројекта - ALPE ADRIA HOTELI

Град Београд - Секретаријат за заштиту животне средине

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за заштиту животне средине

објављује

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
О ПРИЈЕМУ ЗАХТЕВА ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ
О ПОТРЕБИ ПРОЦЕНЕ УТИЦАЈА И ЗАХТЕВА ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ
ОБИМА И САДРЖАЈА СТУДИЈЕ О ПРОЦЕНИ
УТИЦАЈА ПРОЈЕКТА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

Носилац пројекта, предузеће „ALPE ADRIA HOTELI“ д. о. о. из Београда, Булевар Николе Тесле 3, поднео је Секретаријату за заштиту животне средине захтев за одлучивање о потреби процене утицаја и захтев за одређивање обима и садржаја студије о процени утицаја на животну средину пројекта реконструкције и доградње хотелског објекта (раније „Југославија”) на катастарској парцели број 2442/1 КО Земун, Булевар Николе Тесле 3, градска општина Земун.

Имајући у виду да носилац пројекта у оба поступка своја права заснива на истом чињеничном стању и истом правном основу, као и да је за вођење оба поступка надлежан исти орган, Секретаријат за заштиту животне средине донео је одлуку о спајању ствари и вођењу једног поступка по различитим захтевима носиоца пројекта, те ће се једним решењем одлучити о оба поднета захтева.

Позива се заинтересована јавност да изврши увид у садржину поднетих захтева у Секретаријату за заштиту животне средине, Београд, 27. марта 43-45 (соба 510, пети спрат), радним данима од 11 до 14 часова.

Рок за јавни увид и достављање мишљења о поднетим захтевима је 17. март 2009. године.

Обавештење се објављује на основу чл. 10, 14. и 29. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије“, број 135/04).