среда, 29. април 2009.

Јавни позив за набавку 30 трамваја за ГСП "Београд"

Град Београд - Агенција за инвестиције

ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
АГЕНЦИЈА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ

објављује
јавни позив за
НАБАВКУ 30 ТРАМВАЈА ЗА ГСП “БЕОГРАД”

Овај позив за достављање понуда је у складу са јавним позивом за јавну набавку под називом “Набавка трамваја за ГСП “Београд” објављеним у Службеном листу Европске Уније (2009 / С 75-107748 од 18. априла 2009. године).

Градска управа града Београда, Агенција за инвестиције позива понуђаче да доставе затворене понуде за набавку нових 30 трамваја за ГСП „Београд“.

Избор Понуђача врши се по критеријуму најниже понуђене цене. Да би се квалификовали за доделу уговора, понуђачи морају да задовоље следеће минималне критеријуме:
(а) Понуђач мора да има укупан промет од 50 милиона евра у последњих 5 година од производње трамваја и делова за трамваје и модернизације/ремонта возног парка.
Ако понуђач наступа као заједнички подухват (Joint Venture), водећи партнер мора да испуњава најмање 60 процената, а сваки од осталих партнера најмање 30 процената горњих минималних критеријума за квалификацију.
(б) Задовољавајући ниво производње и испоруке 30 трамваја у последњих 5 година.
Ако понуђач наступа као заједнички подухват (Joint Venture), водећи партнер ипак мора сам да испуњава горњи услов производног капацитета.
(ц) Понуђач доказује да може да обезбеди да има приступ или има на располагању ликвидна средства, кредитне линије и друга финансијска средства најмање у противвредности 5 милиона евра.

Ако понуђач наступа као заједнички подухват (Joint Venture), водећи партнер мора да испуњава најмање 70 процената, а сваки од осталих партнера најмање 30 процената ових минималних финансијских критеријума за квалификацију.

Рок за завршетак посла износи 1095 календарских дана, почевши од дана потписивања Уговора. Јавни позив објављен је у „Службеном гласнику Републике Србије”, у броју 28, од 24. априла 2009. године.
Понуде са варијантама неће бити прихваћене.

Конкурсна документација је на располагању на српском и енглеском језику. Међутим, меродавна је верзија на српском језику, изузев за Опште и Посебне услове Уговора, за које је меродавна верзија на енглеском језику.

Конкурсна документација може се преузети радним данима у периоду од 10,00 до 15,00 часова из канцеларије на доле наведеној адреси, по уплати бесповратне накнаде од 16.000,00 динара или еквивалентне девизне противвредности у Еврима обрачунатој по одговарајућем средњем курсу Народне банке Србије на дан уплате.

Динарски износ треба уплатити на рачун Градске управе број 840-742341843-24, шифра плаћанјња 253, са позивом на број 69-501241, а износ у у страној валути треба уплатити на девизни рачун број 54110-978-698 Република Србија, Градска управа града Београда, Агенција за инвестиције, као надокнаду за конкурсну документацију и трошкове банке, уз назнаку сврхе плаћања “За трошкове у вези са припремом конкурсне документације за набавку 30 трамваја за ГСП “Београд””.
За плаћанјње у еврима, кореспондентска банка Народне банке Србије је DEUTSCHE BANK AG, Франкфурт на Мајни, swift адреса DEUTDEFF, број рачуна 100 9359308 0000 (ибан код: RS35908500100000030069).

Понуђач мора доставити доказ о уплати на дан подизања конкурсне документације. Ако се тако захтева, документација ће без одлагања бити послата о трошку понуђача по курирској служби, након презентовања доказа о уплати, али без прихватања одговорности у случају губитка документације или кашњења у њеној достави.

Финансијске гаранције:
- Све понуде морају да садрже Тендерску гаранцију банке у износу од 3% од вредности понуде Понуђача. Тендерска гаранција банке мора да буде важећа најмање тридесет (30) дана након истека важности понуде,
- Писмо о намерама комерцијалне банке за достављање гаранције за авансно плаћање, у износу аванса,
- Писмо о намерама комерцијалне банке Понуђача за достављање Гаранције за добро извршење посла у износу од 5 % од прихваћене вредности уговора, са периодом важења који је наведен у Условима уговора.

Све банкарске гаранције морају бити неопозиве, без приговора, безусловне и плативе на први позив.
Понуде морају да се доставе у канцеларију на адреси: Градска управа града Београда, Агенција за инвестиције, ПИСАРНИЦА, Трг Николе Пашића 6, 11000 Београд, Србија, најкасније до 13:00, дана 22. 06. 2009. године.

Отварање понуда ће се извршити истога дана у 14:00 на доле наведеној адреси у присуству овлашћених представника оних понуђача који се одлуче да присуствују отварању.
Неблаговремене понуде неће се разматрати, већ ће бити враћене понуђачима неотворене.
Период важности понуде је најмање 90 дана од последњег дана за достављање понуда.
Увид у регистар потенцијалних Понуђача који су откупили конкурсну документацију може да се изврши на доле наведеној адреси.

За добијање Конкурсне документације и додатне информације можете контактирати: Радован Дрча, Градска управа града Београда, Агенција за инвестиције, Сектор за извођење радова на објектима нискоградње и хидроградње, Ул. Масарикова бр. 5, VII спрат, канцеларија 716, 11000 Београд, Србија. Телефон: + 381 11 3061 748, факс: + 381 11 3061 748, Е-mail: radovan.drca@beograd.gov.rs