понедељак, 25. мај 2009.

Од 1. јуна зонски систем паркирања на доњем Дорћолу

Зонски систем паркирања на доњем Дорћолу почеће да се спроводи 1. јуна, саопштио је данас „Паркинг сервис”. Зонирањем ће бити обухваћен простор оивичен улицама Џорџа Вашингтона, Тадеуша Кошћушка, Цара Душана, Дунавском и  Булеваром деспота Стефана, као и део града оивичен Цвијићевом, Поенкареовом и Венизелисовом улицом.

Проширење зонског система паркирања иницирала је општина Стари град на захтев грађана. Станари који имају пријављено пребивалиште у том делу града, а поседују аутомобил на своје име, имају  право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења. Повлашћене паркинг карте могу се купити од 25. маја у просторијама „Паркинг сервиса” у улици Старине Новака 22, радним данима од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова. За куповину повлашћене паркинг карте потребно је приложити фотокопију личне карте и саобраћајне дозволе. Повлашћена паркинг карта не важи у зеленој зони у другим деловима града, већ искључиво у делу у којем корисник станује. За оне који немају повлашћену паркинг карту, у трећој зони паркирање је временски ограничено на три сата и плаћа се по започетом сату по цени од 23 динара. Додатне информације станари могу добити у Инфо-медија центру у Краљице Марије  7,  на телефон 3035-400 или на мејл info@parking-servis.co.rs.    

Поред увођења паркинг зоне, на доњем Дорћолу мења се и режим саобраћаја и уводи систем једносмерних улица. На тај начин биће олакшано кретање свих учесника у саобраћају и убрзан проток саобраћаја кроз уске дорћолске улице. Због тога је пројекат проширења зоне на доњем Дорћолу од општег интереса за све грађане Београда.