понедељак, 29. јун 2009.

Отворен интернет парк „Пролеће” на Топличином венцу

Члан Градског већа Мирослав Чучковић и председница општине Стари град Мирјана Божидаревић отворили су  интернет парк „Пролеће” на Топличином венцу. Отварању су присуствовали овогодишњи ђаци генерације средњих школа и гимназија, који су од општине Стари град добили лаптоп рачунаре. Пројекат увођења двогодишњег бесплатног интернета у паркове град Београд реализује у сарадњи са компанијом „Теленор”.

– Задовољство нам је када оно што обећамо успемо да урадимо у најкраћем могућем року. Добро је што се у окружењу овог парка налази велики број институција, хотела и факултета, тако да ће бити много корисника интернет услуга. Посебно је важно што интернет парк код Вуковог споменика, који постоји већ месец дана, није уништен. То доказује да су Београђани достигли висок ниво еманципације и жеље да имају најсавременију IT опрему, као и остале метрополе у Европи. Намера нам је да овакве видове мреже и даље ширимо по Београду, укључујући и рубне општине, да бисмо на туристичку мапу Европе ушли као метропола у којој је доступна свака интернет комуникација – рекао је Чучковић.

Данас је пуштен у рад и бесплатан интернет у Скејт парку на Ушћу. Пројекат је започет прошле године увођењем овакве интернет услуге у Студентском парку. Током ове године отворени су интернет паркови у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, а иста услуга биће доступна и у Суботици и Краљеву.