субота, 22. август 2009.

Позив за отварање и опремање радних места на територији Београда, као подстицај послодавцима који су остварили субвенцију код НСЗ у 2009.год

Град Београд - Секретаријат за привреду

На основу Закључка градоначелника града Београда, број: 3-2363/09-Г од 4. августа 2009. године
ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за привреду

објављује
ПОЗИВ
 за достављање пријава за доделу субвенција
ЗА ОТВАРАЊЕ И ОПРЕМАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА НА
ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА, КАО ДОДАТНИ ПОДСТИЦАЈ ПОСЛОДАВЦИМА
КОЈИ СУ ОСТВАРИЛИ СУБВЕНЦИЈУ ПО ИСТОМ ОСНОВУ КОД
НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ У 2009. ГОДИНИ

Додатно субвенционисање послодаваца за отварање и опремање нових радних места на територији града Београда, који су остварили субвенцију по истом основу код Националне службе за запошљавање, обавља се ради смањења стопе незапослености, подстицања запошљавања незапослених лица, отварања већег броја нових МСПП, као и подстицања отварања нових радних места.

Укупна вредност средстава за додатно субвенционисање послодаваца за отварање и опремање нових радних места на територији града Београда, који су остварили субвенцију по истом основу код Националне службе за запошљавање је 2.500.000 динара.
Субвенција која се одобрава послодавцу по новозапосленом лицу је 50.000 динара.
Пријаву за додатну субвенцију за отварање и опремање нових радних места може доставити послодавац који је остварио субвенцију за отварање и опремање нових радних места код Националне службе за запошљавање у 2009. години.

Документација потребна за достављање пријаве:
1. пријава (типски образац);
2. извод о регистрацији издат од надлежног органа, који не може бити старији од шест месеци;
3. фотокопија оснивачког акта;
4. фотокопија финансијског извештаја подносиоца пријаве за 2008. годину, поднетог надлежним органима, у складу са законом;
5. потврда Републичке управе јавних прихода да је за текућу годину измирио доспеле порезе, доприносе и друге јавне дажбине, у складу са прописима Републике Србије, не старија од 30 дана;
6. пореска пријава о обрачунатим и плаћеним доприносима за обавезно социјално осигурање на зараде/накнаде, за последња три месеца који претходе месецу у коме је поднет захтев оверен од Пореске управе;
7. фотокопија Уговора о додели субвенције за отварање нових радних места закљученог са Националном службом за запошљавање, као и фотокопију документације поднете приликом пријављивања за доделу субвенције код Националне службе за запошљавање;
8. доказ о заснивању радног односа на неодређено време за лица која су запослена по основу додељене субвенције од стране Националне службе за запошљавање (фотокопија уговора о раду и пријава на обавезно социјално осигурање).

Пријаву доставити препорученом поштом или лично, на адресу: Градска управа града Београда, Секретаријат за привреду, ПИСАРНИЦА, Масарикова 5/XVIII, Београд (подносилац ће добити доказ о пријему пријаве, са датумом и временом достављања).
На лицу коверте назначити: „Пријава за доделу додатне субвенције за отварање и опремање нових радних места“, а на полеђини обавезно навести назив и адресу подносиоца пријаве.
Пријава за доделу субвенције доставља се лично или поштом на типском обрасцу, у складу са позивом за достављање пријава и упутством. Образац пријаве и упутство могу се преузети у Секретаријату за привреду или са ове стране у одељку Корисни линкови (десно).

Позив за доделу субвенције за отварање и опремање нових радних места је отворен до утрошка расположивих средстава за ову намену, а најкасније до 15. новембра 2009. године.

Додатне информације могу се добити на број телефона: 011/3061-555.