уторак, 27. октобар 2009.

Презентација Београда на Сајму туризма у Солуну

У Солуну ће се од 29. октобра до 1. новембра одржати Међународни сајам туризма „Филоксенијa 09”, на којем ће Туристичка организација Београда традиционално представити наш град и његове туристичке вредности и потенцијале, као и важне догађаје најављене за следећу годину. Овогодишњи партенер ТОБ-а су Туристичка организација Србије и Железнице Србије, које ће промовисати своју редовну линију на релацији Београд–Солун–Београд.

У време одржавања сајма биће организовано око 30 сусрета са представницима туристичких агенција из Грчке и иностранства, као и са највећим туроператором за северну Грчку „Зорпидисом”, који је од прошле године у своју понуду уврстио Београд као дестинацију за викенд и на тај начин доводи знатан број грчких туриста у наш град.

ТОБ ће у својој промоцији најавити и догађаје који су пред нама, као што су дочек Нове године на улицама и трговима и Улица отвореног срца. Београд је организатор и  великог броја спортских и културно-забавних манифестација које, такође, могу привући знатан број туриста. За време одржавања ових манифестација у протеклих неколико година  Београд је посетило на десетине хиљада људи из региона, међу којима и велики број туриста из Грчке.

За петак, 30. октобар, на нашем штанду заказан је и београдски „Happy hour” када ће се, заједно са представницима домаће привреде „Златиборцем” и „Карлсберг-Србија лав пивом”, у дружењу са гостима што боље промовисати наш град и његова туристичка понуда.

На овом сајму Београд ће се представити и као конгресни и пословни центар Балкана, са свим неопходним садржајима везаним за овај специфичан вид туризма.

Иначе, број гостију из Грчке за првих осам месеци у порасту је за девет процената, а број ноћења за шест одсто у односу на исти период прошле године, а грчки туристи су на трећем месту по броју гостију из земаља Европске уније.