четвртак, 26. новембар 2009.

Отворен продајни центар намештаја „Кика” на Бежанијској коси

Ненад Миленковић, председник општине Нови Београд, присуствовао је данас отварању продајног центра намештаја аустријске компаније „Кика” на Бежанијској коси. Први продајни објекат ове компаније у Србији изграђен је за 14 месеци.  У њега је уложено око 30 милиона евра и отворено 200 нових радних места. Продавница са више од 30 хиљада артикала намештаја, текстила и других ствари за кућу има продајни простор од 11 хиљада квадратних метара.

– Отварање овог објекта показује да се Нови Београд и даље развија, јер је изграђен у крају у ком се подижу и други тржни центри. То је знак да је наша општина и даље занимљива страним инвеститорима, а отварање „Кике” је добро и за домаћу индустрију, која добија прилику да тако пласира своје производе. У Новом Београду се у последњих неколико година највише градило, а ми ћемо водити рачуна да тај развој не угрози квалитет живота грађана. Трудићемо се и даље да очувамо велики број зелених површина, обезбедимо боље услове у школама и побољшамо саобраћајну инфраструктуру – рекао је Миленковић.

Он је најавио и даље планове за развој општине, као што су реконструкција базена у Спортском центру „11. април”, израда идејног пројекта за отварање административног центра и испостава дома здравља на Бежанијској коси.