среда, 2. децембар 2009.

Градоначелник Драган Ђилас разговарао са владиком Атанасијем Ракитом

Градоначелник Београда Драган Ђилас примио је данас у Старом двору владику хвостанског Атанасија Ракиту. Састанку су присуствовали и заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић, секретар за образовање Владимир Тодић и представници вероучитеља.

Градоначелник Ђилас и владика Атанасије разговарали су о реализацији веронауке у београдским основним и средњим школама и могућностима да се и  путем овог изборног предмета деци скрене пажња на опасности од алкохола, наркоманије и насиља.

– Прихватили смо предлог да заједнички радимо на томе да деци објаснимо колико су наркоманија, насиље, цигарете и други пороци штетни по њихово здравље и будући живот. Постављање видео-камера и уличног осветљења, као и постојање школских полицајаца су неопходни, али морамо мислити и на то како ће нам се деца понашати када изађу из школских дворишта. Данас сам упознат да су у Трећој београдској гимназији наставници грађанског васпитања и вероучитељи направили заједничку трибину на којој се разговарало о тим проблемима и мислим да је то сјајан пример сарадње, који желимо да видимо и у осталим школама –  рекао је градоначелник Ђилас.

Владика Атанасије рекао је да је Српска православна црква веома заинтересована да настава у београдским основним и средњим школама буде организована на најбољи могући начин.

– Око 270 вероучитеља Архиепископије београдско-карловачке много могу да помогну у неговању добрих људских особина  и исправном понашању младих људи. Намеравамо да са градским властима у наредном периоду много радимо на томе – рекао је владика Атанасије.