четвртак, 3. децембар 2009.

„Београдски самит 2009” од 4. до 6. децембра

„Београдски самит 2009” биће представљен на конференцији за новинаре сутра, у 12 сати, у Медија центру (Теразије 3). Самит у организацији Иницијативе младих за људска права биће одржан у хотелу „Континентал” од 4. до 6. децембра и окупиће 400 учесника – младе политичке лидере и активисте цивилног друштва из земаља западног Балкана, Евроазије и Европске уније, представнике институција, држава чланица и председништва ЕУ, званичнике САД, као и активисте за људска права из целог света.

Циљ самита је да се успоставе трајни дијалог и сарадња младих активиста за људска права и представника цивилног друштва у земљама западног Балкана, као и стална комуникација младих, будућих лидера из овог региона са званичницима Европске уније. Иницијатива младих за људска права ће на самиту организовати и програм пропратних активности, како би се промовисала ангажована уметност и подигла свест о кључним проблемима са којима се суочава западни Балкан. Тако ће у Југословенском драмском позористу 4. децембра бити премијерно изведена представа „Генерал мртве војске” Албанског театра из Скопља.

Више информација о Београдском самиту може да се нађе на званичној интернет презентацији ове манифестације www.belgradesummit2009.com.