петак, 4. децембар 2009.

Акција наших и немачких ветеринара у Азилу за псе

Тим стручњака Ветеринарске станице уз помоћ ветеринара из немачке организације за заштиту животиња „ЕТН”, у акцији коју је организовао град Београд, обавили су стерилизацију 756 паса. Како је за Беоинфо рекао Владимир Терзин, помоћник градског секретара за комуналне и стамбене послове, акција  је организована у раковичком азилу за псе и протекла је добро.

– У раду није било пропуста и зато смо задовољни постигнутим резултатима. Акција је трајала двадесетак дана и, с обзиром на велик број захвата, протекла је у најбољем могућем реду. Поред тога, до сада је из азила удомљено око 30 паса луталица – казао је Терзин.

Азил за псе у Раковици отворен је радним данима и суботом од 10 до 12 часова. Капацитет азила је 450 паса, а сам објекат има око 780 квадратних метара. Основни мотив града за отварање једног оваквог објекта јесте свеобухватна брига на првом месту о псима луталицама, односно њихово збрињавање, претходно лечење уколико се за тим покаже потреба, затим кастрација или стерилизација, чиповање, вакцинација и на крају удомљавање. Отварање азила део је стратегије града за санацију проблема напуштених животиња, која је донета почетком 2006. године.