среда, 16. децембар 2009.

Проглашење победника ликовног конкурса за основце

Од хиљаду и двеста пристиглих цртежа београдских основаца у оквиру ликовног конкурса „Моја зграда”, јавним гласањем на веб-сајту одабрано је њих дванаест који ће красити календар ЈП „Градско стамбено” за 2010. годину.

Аутори три цртежа који су освојили највише од укупно девет хиљада гласова као награду добиће тромесечну обуку у школи цртања, а свих дванаесторо првопласираних основаца добиће и комплетан цртачки прибор. Добитницима ће награде бити уручене почетком другог школског полугодишта на свечаној промоцији календара у Скупштини града.

– Искрено сам поносан на ову нашу акцију и жао ми је што нисмо у могућности да објавимо и наградимо све пристигле радове, изјавио је Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено” и додао да боје, топлина и задовољство са дечјих цртежа симболично представљају идеал услова становања којима тежимо одржавајући зграде у Београду.

Добитници прве три награде су Оливер Стрижак, ученик II/4 Oсновне школе „Дринка Павловић”, и Никола Вукићевић и Анђела Манчић, обоје ученици другог разреда Oсновне школе „Вељко Дугошевић”.

Конкурс је био отворен од 9. новембра до 2. децембра, а могли су да учествују ученици првог и другог разреда београдских основних школа. Након затварања конкурса, жири чији су чланови студенти завршних година уметничких факултета сачинио је ужи избор од стотину цртежа, који су потом постављени на интернет страницу „Стамбеног”. Гласање за победничке радове било је отворено од 7. до 14. децембра.