среда, 16. децембар 2009.

Почиње продаја јелки с бусеном

Као и сваке године, ЈКП „Зеленило – Београд” ће и овога пута за новогодишње и божићне празнике продавати искључиво јелке с бусеном. Продаја јелки почиње у петак, 18. децембра, и то на три локације: на Цветном тргу, у расаднику ЈКП „Зеленило – Београд” у Војводе Степе 405, и у Земунском расаднику у Мајевичкој.

Четинари висине до 1,5 метара продаваће се по цени од 1.000 динара, а они од 1.80 до 2 метра по цени од 1.500 динара, што значи да се цена од прошле године није променила.

На овим продајним местима моћи ће да се купе и различите врсте посуда за четинаре.

Из „Зеленила” саветују да приликом украшавања нарочито треба водити рачуна о кићењу врха јелке јер ако се он оштети, дрво одумире. Због тога је потребно прво уз врх поставити оловку, па тек онда украс. Јелку не треба поставити близу грејног тела. Током празника потребно ју је редовно орошавати и заливати одстајалом водом собне температуре два до три пута недељно. Када прођу празници, дрво не треба одмах износити на место садње, већ му треба обезбедити период прилагођавања. Најбоље је држати јелку неколико дана у ходнику, а потом је посадити када земља није замрзнута, односно када спољна температура није испод нуле.