среда, 16. децембар 2009.

Градоначелник Драган Ђилас се уверио да градски превоз саобраћа без застоја

Градоначелник Београда Драган Ђилас возио се вечерас са својим сарадницима аутобусом на линији 56 од Зеленог венца до окретнице на Петловом брду и уверио да градски превоз саобраћа без застоја. Улице првог приоритета су очишћене, а више од 100 екипа ЈКП „Београд-пут” чисти улице другог приоритета.

– Данас је почело и чишћење споредних улица, како бисмо пре захлађења најављеног за два дана очистили што више. Велики број људи даноноћно уклања снег са 1.800 километара улица и путева и многи су веома исцрпљени, па смо ангажовали додатни број возача и 200 људи путем омладинских задруга, који чисте београдске тротоаре. Грађани треба да имају и мало стрпљења, јер град у ком за два дана напада 40 центиметра снега не може да функционише исто као и у пролеће, када је температура 21 степен – рекао је Драган Ђилас.

Проблем представља то што велики број Београђана није очистио тротоаре испред својих зграда и кућа. Када буде захладнело сваки неочишћени тротоар биће потенцијална опасност за онога ко њим пролази.

– Ми можемо да кажњавамо, делимо кућним саветима и грађанима со за посипање, али на крају све зависи од Београђана. Важно је и да је Електродистрибуција „Београд” донела одлуку да у наредне три недеље не искључује потрошаче који не плаћају струју, а и грејање ће бити продужено у дане веома ниских температура. Препоручујем старијима да, ако не морају, наредних дана не излазе из куће – нагласио је градоначелник Драган Ђилас.