уторак, 22. децембар 2009.

У току вакцинација запослених у градским предузећима

Градоначелник Београда Драган Ђилас примио је данас у амбуланти Дома здравља Старог града вакцину против вируса грипа A (H1N1).

– У Београду је почела вакцинација запослених у јавним и комуналним предузећима, за које је неопходно да буду здрави да би град функционисао. Ја сам осетио потребу да се вакцинишем баш овде, где се вакцинишу и наши возачи ГСП-а, из простог разлога што се све оно што су нам говорили епидемиолози последњих годину дана, а у шта нисмо хтели да верујемо, као и о размерама и опасностима од овог грипа, на крају показало тачним. Једини начин да се све то заустави јесте да се што више људи вакцинише. Данас сам се вакцинисао ја, а следеће недеље, када дођу на ред школска деца, довешћу и своје ћерке јер сматрам да је то гаранција њиховог здравља у месецима који су испред нас – рекао је градоначелник Ђилас.

Током дана вакцину против новог грипа примио је и Радослав Николић, генерални директор ГСП „Београд”, и 150 радника овог  предузећа, запослених у сектору логистике, финансија, инвестиција и Саобраћајном погону „Дорћол”.

У наредним данима вакцинација ће се наставити према распореду у свим погонима ГСП-а. Приоритет имају возачи, контролори, продавци маркица и карата и саобраћајно особље које је у непосредном контакту са великим бројем корисника наших услуга. За ове потребе обезбеђено је 4.150 вакцина.

Иначе, у ГСП „Београд” се сходно усвојеном акционом плану редовно прати епидемиолошка ситуација и до сада није забележено веће одсуствовање радника. Уз редовно одржавање свакодневно се обавља и додатна дезинфекција возила на терминусима.

Напомена: Видео-снимак овог догађаја можете преузети са www.infobiro.tv