четвртак, 7. јануар 2010.

Божићни ручак у Дневном боравку за стара лица „Михаило Ступар 2”

Секретаријат за социјалну заштиту  организовао је данас  традиционални божићни ручак за кориснике Дневног боравка за стара лица „Михаило Ступар 2”, у Новом Београду у улици Др Ивана Рибара 8. Поред педесетак корисника овог дневног боравка, гости на ручку била су и деца из  Прихватилишта за децу и омладину.

Божићни ручак служили су секретар за социјалну заштиту Владан Ђукић и прицеза Катарина Карађорђевић и Џон Морисон, амбасадор Канаде у Србији.


– Град Београд издваја велика средства за финансирање дневних боравака за старија лица, где они могу квалитетно да проведу своје слободно време. Веома смо срећни што данас можемо са њима да поделимо божичну трпезу. И у овој години наставићемо да помажемо најстаријим и најмлађим Београђанима – рекао је Владан Ђукић.


Клубови за стара лица у Београду имају око 20 хиљада активних чланова. Клубови су места где наши најстарији суграђани могу да се друже, читају, гледају телевизији, као и да постану чланови музичких, ликовних и других креативних секција.


Божићни ручак реализован је у сарадњи са Кулинарском асоцијацијом Србије,  Високом хотелијерском школом струковних студија Београд и фирмом „Делта макси”.