уторак, 12. јануар 2010.

Санација оштећења на коловозу на више од тридесет локација

По налогу Дирекције за путеве, Јавно комунално предузеће „Београд-пут” тренутно је ангажовано на више од тридесет локација у граду где се санирају такозване „ударне рупе”. Према речима Иване Вулетић, директорке Дирекције за путеве, због ниских температура и великих осцилација у температури претходних недеља, на бројним местима на коловозима настала су оштећења.

– Екипе оперативе „Београд-пута” непрекидно су ангажоване на санацији насталих оштећења. Кад год то временске прилике дозвољавају, на терену је петнаест екипа овог предузећа, од којих су четири ангажоване на припреми, а остале на асфалтирању. Оштећања се санирају према приоритетима, то јест најпре на деоницама којима се крећу возила јавног градског превоза, али и на најфреквентнијим саобраћајницама у граду – казала је Ивана Вулетић.

Екипе оперативе тренутно крпе „ударне рупе” у Карађорђевој, Цара Душана, Кировљевој, Водоводској, на Лазаревачком друму, у Благоја Паровића, Аце Јоксимовића, Булевару кнеза Александра Карађорђевића, Црнотравској, Борској, Варешкој, Вукасовићевој, Булевару Николе Тесле, Првомајској, Гетеовој, Филипа Вишњића, Николаја Острошког, Омладинских бригада, Гандијевој, Нехруовој, Милентија Поповића, Партизанске авијације и на још неколико локација. Поред тога, оштећења се санирају и на регионалним путевима у Батајници, Угриновцима, на Смедеревском путу, у Раљи и Степојевцу. С обзиром на то да температура тренутно није у минусу, за крпљење рупа користи се врућ асфалт.