четвртак, 14. јануар 2010.

Отворен новоизграђени вртић на Чукаричкој падини

На Чукаричкој падини, у блоку између улица Николе Вучете, Радничке и Младена Митрића, данас је отворен новоизграђени вртић „Царић”. У овој комбинованој дечјој установи, величине 2.200 квадратних метара, боравиће 330 малишана распоређених у 12 група. Овај објекат има и двориште, три капије за улазак и гаражу. За његову изградњу и опремање из буџета града издвојено је 250.000.000 динара.

– Оно по чему је овај вртић јединствен јесте и то што има централну производно-дистрибутивну кухињу и централни вешерај. У кухињи може да се припреми најмање 750 оброка, док ће у вешерају моћи да се опере све оно што се испрља у свим чукаричким вртићима. Следећи нови објекат који ћемо отворити на општини Чукарица је онај у Сремчици. До сада смо отворили седам нових објеката, а отварањем нових вртића створићемо и могућност за отварање још нових радних места – истакла је Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту.

Надлежни у граду свакодневно прате изградњу нових предшколских установа, обнављање постојећих и проширење капацитета.

– Када се пре неких седам до осам година утврђивала Стратегија развоја града, није нам била, у односу на развој саобраћајне инфраструктуре и изградњу мостова, мање важна и изградња предшколских установа. Ово јесте велики дан и за Београд и за ову општину, али највећи за ову децу и за њихове родитеље – рекла је Радмила Хрустановић, помоћница градоначелника Београда.

Отварању вртића „Царић” присуствовали су и Слободан Шолевић, члан Градског већа, Гордана Цветковић из Министарства просвете, Милан Тлачинац, председник општине Чукарица, директори свих београдских предшколских установа, као и родитељи и деца.

Напомена: У извештају са овог догађаја који су пренели поједини медији, дошло је до погрешне интерпретације плана за укидање листе чекања за пријем деце чија су оба родитеља запослена. План Секретаријата за дечју заштиту је да ову листу укине до пролећа ове године. Молимо вас да уважите ову напомену.


Снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv.