четвртак, 4. фебруар 2010.

Продаја улазница за 38. Фест почела изванредно

Током прва два дана продаје улазница за 38. Фест већ је купљено 18.000 карата. Публика купује карте за велики број филмова, тако да за све филмове и термине још има довољно улазница, наводи се у саопштењу Дирекције Феста.

Тридесет осми међународни филмски фестивал одржаће се од 19. до 28. фебруара, а око 70 филмова истакнутих светских редитеља биће приказано у „Сава центру”, Културном центру Београда и Музеју кинотеке.

Под слоганом „Охрабрује!” 38. Фест ће представити своје традиционалне програмске целине – такмичарски програм „Европа ван Европе”, смотру најбољих филмова овогодишњих програма Кана, Венеције, Берлина, Торонта и других фестивала „Хоризонти”, целине „Открића”, „Чињенице и слагалице” и „ФантАзију”, као и специјалан осврт на израелски филм „Зимске поморанџе”. Овогодишњи пратећи програм „Отварајући шампањце”, који ће се одржати у Кинотеци,  доноси избор филмова који су отварали Фест од његових почетака до новијих издања.

Улазнице за пројекције у „Сава центру” коштају 300, 250 и 200 динара, Културном центру Београда 250, 200 и 150 динара, а у Кинотеци 200 и 150 динара.