понедељак, 8. фебруар 2010.

Трајне измене саобраћаја на раскрсницама Бранкова – Поп Лукина и Бранкова – Царице Милице

Секретаријат за саобраћај саопштио је да се од данас уводи нов, трајни режим саобраћаја на раскрсницама Бранковe и Поп Лукинe и Бранкове и Царице Милице. Због побољшања проточности саобраћаја на потезу Дечанска – Теразијски тунел – Бранкова улица – Бранков мост, Секретаријат за саобраћај уводи следеће трајне измене у режиму саобраћаја:

– забрањује се лево скретање свим возилима са Бранковог моста у Поп Лукину улицу и
– забрањује се десно скретање свим возилима из улице Царице Милице у Бранкову.

Уводи се нов режим координисаног рада семафора на потезу који чине раскрснице улица Дечанска – Влајковићева, Дечанска – пешачки прелаз „Борба”,  Дечанска – Нушићева – Теразијски тунел, Бранкова – Царице Милице и Бранкова – Поп Лукина. У складу са овим изменама, возачима који желе да из смера Новог Београда уђу у централно подручје града и за паркирање користе паркинг гаражу „Обилићев венац”

Секретаријат за саобраћај препоручује кретање алтернативном трасом: с Бранковог моста скренути десно према улици Гаврила Принципа и за даље користити трасу Гаврила Принципа – Црногорска – Карађорђева – Париска – Кнеза Симе Марковића. За излазак из централног подручја града и одлазак у смеру према Новом Београду препоручује се кретање следећом трасом: Обилићев венац – Вука Караџића –Топличин венац – Поп Лукина – Бранков мост.

Секретаријат за саобраћај је у свим улицама које се укрштају са Поп Лукином и Царице Милице поставиио адекватну саобраћајну сигнализацију, која ће обавештавати возаче о новом режиму саобраћаја.