четвртак, 4. фебруар 2010.

Часови физичког васпитања на Ади Циганлији

Јавно предузеће „Ада Циганлија” већ неколико година заредом током зимског периода основним школама из приградских општина уступа на коришћење балон Веслачког клуба „Црвена звезда”. Школе које користе балон немају сопствене фискултурне сале, што им током зимског периода у потпуности онемогућава одржавање наставе физичког васпитања. Акцији се прикључило и ГСП „Београд”, које обезбеђује превоз за малишане од њихових школа до Аде Циганлије.

– ЈП „Ада Циганлија” са великим задовољством наставља овај пројекат, будући да знамо да постоји озбиљан проблем са недостатком адекватних простора у великом броју школа на територији нашег града. Надамо се да ће овај проблем у будућности бити решен и да ће свака школа добити сопствену салу, а за то време наше предузеће ће наставити са спровођењем оваквих и сличних акција које афирмишу спорт, здрав живот и квалитетно проведено време београдских основаца – рекао је Зоран Гајић, директор ЈП „Ада Циганлија”.

Захваљујући овом пројекту, малишани из ОШ „Доситеј Обрадовић” са Умке, ОШ „Карађорђе” из Остружнице, ОШ „Бранко Радичевић” из Велике Моштанице, као и ОШ „Душко Радовић” из Сремчице током зиме имају редовне часове физичког васпитања у условима који у потпуности задовољавају све неопходне стандарде за извођење наставе.