четвртак, 11. фебруар 2010.

Измене режима саобраћаја због почетка реконструкције Булевара краља Александара

Због почетка реконструкције Булевара краља Александара од суботе, 13. фебруара, од раних јутарњих часова поједине линије јавног градског превоза промениће своје уобичајене трасе. Трамваји 5, 6 и 14 биће укинути, а на релацији Устаничка (трамвајска окретница) – Вуков споменик уводи се аутобуска линија под ознаком 6А. На овој линији ће радним данима путнике превозити 12, а викендом десет аутобуса. Излазно-полазно стајалиште за аутобус 6А налазиће се у улици Краљице Марије у терминусу са линијама 27Л и 32. Стајалиште трамваја код Вуковог споменика „Орашац” биће укинуто.

Трамвајска линија 7 саобраћаће на реалацији Омладински стадион – Блок 45, док ће трамваји са ознаком 10 путнике превозити „преко” Вуковог споменика трасом Београдска – Булевар краља Александра – Рузвелтова – Краљице Марије – 27. марта и даље редовним путем.

У првим данима реконструкције радиће се геодетска мерења, испитивање стања на терену, уклањање контактне мреже, киоска, стубића и орезивање болесних стабала платана, од Вуковог споменика ка пијаци Ђерам.

Дуж овог дела улице биће обновљена комплетна инфраструктура, а у радовима ће, поред градских комуналних предузећа – „Водовода и канализације”, „Београдских електрана” и „Зеленила”, учествовати и „Електродистрибуција Београд” и „Телеком”.

Моле се сви суграђани који своје аутомобиле паркирају са десне стране булевара да их до петка у поноћ уклоне, како би радови могли несметано да се одвијају. Имајући у виду да је овај простор зониран, своје карте за повлашћено паркирање могу да користе у околним улицама. Они који имају сопствене гараже, а због радова неће бити у могућности да их користе, могу уз личну карту и саобраћајну дозволу да обезбеде повлашћене карте за паркирање у ЈКП „Паркинг сервис” у улици Старине Новака 22.

Аутомобилски саобраћај одвијаће се у почетку неометано, како у булевару тако и у попречним улицама и све раскрснице ће бити у функцији. О свим даљим корацима реконструкције јавност ће бити благовремено обавештавана, а за све ближе информације грађани се могу обратити „Беоком сервису” на бројеве телефона 0800-110-011 или 3090-007.