недеља, 14. фебруар 2010.

Клизалиште на Ади Циганлији до сада примило више од 18.000 посетилаца

Највеће бесплатно клизалиште у престоници, које се као и прошле године налази на Ади Циганлији, и даље ради пуном паром. Од почетка године, када је ледена плоча на Ади званично отворена, то клизалиште посетило је више од 18.000 љубитеља овог спорта. ЈП „Ада Циганлија“ најављује да ће клизалиште наставити да ради све док то временски услови буду дозвољавали.

– Највише посетилаца имали смо током зимског распуста, јер су наши најмлађи суграђани, као и прошле сезоне, показали највише интересовања за овај вид забаве. Велика посећеност је и викендом, јер поред могућности бесплатног клизања, посетиоцима обезбеђујемо и низ пратећих забавних програма, као што су хокејашке утакмице и различите анимације на леду – рекао је Зоран Гајић, директор ЈП „Ада Циганлија“.

Током читавог дана, за све који желе да овладају вештином клизања, организована је бесплатна школа клизања коју воде обучени инструктори овог спорта.

Поред клизалишта, на Ади Циганлији је недавно отворен први терен за играње карлинга и карлинга у колицима у Србији. Сви који желе да се окушају у карлингу могу да прођу бесплатну основну обуку, док су права спортска обука и тренинзи бесплатни за децу и особе са инвалидитетом (карлинг у колицима). Тренинге води пет тренера са сертификатима Светске карлинг федерације, а на терену се организују и мечеви, турнири и првенства

Клизалиште на Ади, које се простире на више од 800 квадратних метара, отворено је за све посетиоце свакога дана од 10 до 20 сати. Клизалиште се налази у близини кружног тока, на левој обали Савског језера, и његово коришћење, као и изнајмљивање клизаљки, потпуно је бесплатно.