уторак, 23. фебруар 2010.

Представљање делатности Секретаријата за привреду на Међународном сајму туризма

Секретаријат за привреду представиће се на Међународном сајму туризма у  Београду, 32. по реду, који почиње сутра. Секретаријат ће делити штанд и наступити заједно с Туристичком организацијом Београда и градским општинама у Хали 4. Представиће се активности на подстицању развоја туризма и обогаћивању туристичке понуде главног града, а акценат ће бити на  новинама у туристичкој понуди и указивању на нове могућности за улагања у ову област и развој појединих видова туризма на читавој територији града

Секретаријат ће презентовати туристичку понуду у више сегмената. У оквиру пројекта „Дунав – река сарадње”, Београд ће се представити као град на рекама, на јединственом месту ушћа Саве у Дунав, с перспективом европске метрополе на Дунаву. Српска престоница показаће се и као „City break” дестинација, погодна за кратке викенд одморе, као град излетишта и места за одмор, спорт и рекреацију.

Поред конкретне туристичке понуде, планирано је да се на сајму представе новине у информативној делатности, као што је пројекат „Belgrade greeters”. Сајам ће трајати од 24. до 28. фебруара.