уторак, 2. март 2010.

Побољшање јавног осветљења и у 2010. години

Програмом одржавања и побољшања јавног осветљења у Београду у 2010. години наставиће се са досадашњим активностима, а приоритет ће бити доградња и побољшање јавног осветљења у двориштима вртића, школа и здравствених установа.

Осим редовног одржавања јавног и декоративног осветљења (замена сијалица и других елеманата светиљки), програмом одржавања и побољшања јавног осветљења у граду Београду,  који се спроводи путем годишњег уговора са ПД „ЕДБ Јавно осветљење”, прошле године обрађено је преко 200 захтева грађана, месних заједница и општина за побољшање и доградњу јавног осветљења. Такође, уграђено је 3.000 светиљки које је набавио град, чиме је у великом броју насеља извршена доградња и побољшање јавног осветљења.

Урађено је 25 захтева основних и средњих школа за доградњу јавног осветљења, као и четири вртића, а јавно осветљење је постављено  у парку Јеловац, дворишту Института за мајку и дете, дворишту Дечје болнице у Тиршовој улици, КБЦ „Бежанијска коса”, кругу Железничке болнице на Дедињу, манастиру Раковица, као и на многим објектима који су се користили за Универзијаду – Стари обреновачки пут уз Аду Циганлију, прилаз базенима на Кошутњаку, СЦ „Милан Гале Мушкатировић” и на још неким објектима.