среда, 3. март 2010.

Градско такмичење најраспеванијих одељења сутра у „Шумицама”

Градско такмичење ученика основних школа „Најраспеваније одељење” одржаће се сутра у 12 часова у Центру за културу и спорт „Шумице”. На овим 35. сусретима учествоваће 250 ученика из десет првопласираних одељења са Вождовца, Врачара, Звездаре, Земуна, Новог Београда, Раковице, Савског венца, Старог града, Сурчина и Чукарице. Такмичари ће извести по две композиције по слободном избору, од којих је једна изворна народна, а друга дечја забавна песма.

У програму ће учествовати одељења четвртих разреда основних школа „Милан Ђ. Милићевић”, „Јован Миодраговић”, „Десанка Максимовић”, „Петар Кочић”, „Јован Стерија Поповић”, „14. октобар”, „Петар Петровић Његош”, „Браћа Барух”, „Вожд Карађорђе” и „Мирослав Антић”. Циљ овог програма је да подстакне разредно певање свих ученика једног одељења као манифестација на којој доминирају распеваност, ведрина, спонтаност и међусобно уважавање и поштовање између саме деце.
Организатор такмичења су Пријатељи деце Београда, у сарадњи са Пријатељима деце Вождовца и Центром за културу и спорт „Шумице”.