среда, 10. март 2010.

Колективно венчање 9. маја

Традиционална, дванаеста по реду, манифестација колективног венчања 200 парова одржаће се у Београду 9. маја у оквиру мајске прославе Дана Европе и Дана победе. И поред великог интересовања, број пријављених парова ограничен је на 200, уз услов да први пут ступају у брачну заједницу. Венчање ће за младенце, као и претходних година бити бесплатно, а добиће и бројне поклоне од спонзора, речено је на данас одржаном састанку Организационог одбора на коме су разматрана и најзначајнија питања везана за организацију ове манифестације.

У оквиру овогодишње манифестације, по први пут ће бити организована акција добровољног давања крви за кумове, сватове и  родбину. Аутобус ће у суботу, 8. маја, од 18 часова па до поноћи, када ће се одржати и генерална проба, бити постављен испред Скупштине града. Обележавању Дана Европе сви младенци придружиће се колективном шетњом улицом Кнеза Михаила до Београдске тврђаве, где ће бити одржана завршна свечаност поводом Дана Европе. Пренос колективног венчања директно ће, у заједничком пројекту, преносити Радио-телевизија Србије и  „Студио Б”.

Пријаве за колективно венчање примају се сваког радног дана од 12 до 15 часова на мобилни телефон 063/8833-220 или путем сајта www. кolektivnovencanje.com. Пријаве ће се примати  до попуне предвиђеног броја од 200 парова.