уторак, 16. март 2010.

Помоћ у храни за најугроженије избеглице


На основу одобрене помоћи Комесаријата за избеглице Републике Србије, Повереништво за избеглице општине Звездара, организује пријављивање најугроженијих домаћинстава избеглих и интерно расељених лица на територији општине за доделу пакета помоћи у храни. Услов за остваривање овог права јесте да приходи домаћинства нису већи од износа материјалног обезбеђења породице (МОП) за новембар 2009. године. Тај износ за једног члана породице био је 5.364 динара, за два члана 7.384 динара, за три члана 9.384 динара, за четири 10.048 динара, а за пет и више чланова породице 10.734 динара. Надокнаде на име туђе неге и помоћи, дечјег и родитељског додатка не улазе у приходе домаћинства.

Предност у добијању пакета хране имаће вишечлана домаћинства са троје и више деце до 15 година, домаћинства самохраних родитеља са децом до 15 година, домаћинства инвалидских пензионера, домаћинства старих лица (жене преко 60 година, мушкарци преко 65 година), домаћинства са чланом (дететом и др.) са инвалидитетом, ометеним у развоју и болесним чланом породице (малигна обољења, бронхијална и срчана астма...), избеглице у статусу – једночлана домаћинства лица старијих од 50 година.

Пријаве се попуњавају и подносе у Повереништву за избеглице општине Звездара, Булевар краља Александра 77, 7. спрат, канцеларија 708, сваког радног дана од 8 до 16 сати. Телефон за информације је 3405-681 (повереник Марија Дамјановић). Рок за подношење пријава са потребном документацијом је 23. март. Јавни позив се може видети на сајту www.zvezdara.org.rs.