четвртак, 18. март 2010.

Седница Скупштине града заказана за понедељак, 22. март

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је за понедељак, 22. март, двадесету седницу Скупштине града. 

Међу више тачака дневног реда, пред одборницима ће се наћи предлог одлуке о промени Статута града Београда, чиме се ближе дефинише надлежност градских служби у легализацији постојећих и изградњи нових објеката на територији града, као и предлог за измену Одлуке о Градској управи како би се омогућило формирање нове организационе јединице – комуналне полиције.

На дневном  реду заседања градске скупштине наћи ће се и допуна Одлуке о условима располагања становима изграђеним према Пројекту 1.100 станова у Београду, као и допуна Одлуке о додатним облицима заштите трудница и породиља на територији Београда.

Такође, разматраће се и већи број планова детаљне регулације просторних целина у општинама Земун, Стари град, Палилула, Вождовац, Звездара, Чукарица, Сопот, Младеновац и Барајево.

Одборници ће одлучивати и о именовању и разрешењу чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач град Београд.